Een ongeval kan uw leven flink op de kop zetten

Ik help u met het verhalen van uw schade, zodat u zich kunt richten op uw herstel. Met meer dan 25 jaar ervaring beschik ik over uitgebreide expertise in verschillende soorten ongevallen.

Verkeers-ongevallen

  • Een auto-ongeluk kan een grote impact op uw leven hebben. U kunt bijvoorbeeld last krijgen van een whiplash, botbreuken of andere vervelende verwondingen. Als een andere verkeersdeelnemer (gedeeltelijk) aansprakelijk is, kunt u uw schade vergoed krijgen (door zijn verzekeraar). Wist u dat een bestuurder die achterop rijdt vaak aansprakelijk is? Wanneer het ongeval een andere oorzaak heeft, zoals een slecht onderhouden weg, kan de wegbeheerder aansprakelijk zijn. Is er geen aansprakelijke partij? Dan kunt u uw letselschade toch vergoed krijgen als u bij uw autoverzekering een schadeverzekering inzittenden heeft afgesloten (SVI, niet te verwarren met een ongevallenverzekering inzittende).

  • Bij een motorongeluk is de kans op letsel groot, omdat u minder beschermd bent dan andere verkeersdeelnemers. Denk aan botbreuken of ernstig letsel dat blijvend impact heeft op uw leven. Als het ongeval (deels) veroorzaakt is door een andere weggebruiker, kunt u uw schade vergoed krijgen (door zijn verzekeraar). Wanneer het ongeval een andere oorzaak heeft, zoals een slecht onderhouden weg, kan de wegbeheerder aansprakelijk zijn. Is er geen aansprakelijke partij? Dan kunt u uw letselschade toch vergoed krijgen als u bij uw motorverzekering een schadeverzekering opzittende (SVO) heeft afgesloten.

  • Een scooterongeluk of fatbike-ongeluk kan flinke gevolgen hebben, zoals schaafwonden, botbreuken of blijvend letsel. Als een andere verkeersdeelnemer (gedeeltelijk) aansprakelijk is, kunt u uw schade vergoed krijgen (door zijn verzekeraar). Wanneer het ongeval een andere oorzaak heeft, zoals een slecht onderhouden weg, kan de wegbeheerder aansprakelijk zijn. Is er geen aansprakelijke partij? Dan kunt u uw letselschade toch vergoed krijgen als u bij uw scooterverzekering een schadeverzekering opzittende (SVO) heeft afgesloten.

  • (Elektrische) fietsongevallen komen vaak voor en veroorzaken regelmatig letsel, van lichte kneuzingen tot ernstige verwondingen. Wanneer een andere verkeersdeelnemer (gedeeltelijk) aansprakelijk is, kunt u uw schade vergoed krijgen (door zijn verzekeraar). Als (elektrische) fietser valt u onder de categorie 'zwakke verkeersdeelnemers', waardoor u extra bent beschermd. Dat betekent dat gemotoriseerde verkeersdeelnemers bijna altijd aansprakelijk zijn. Zelfs als u schuld heeft aan het ongeval kunt u 50% van uw letselschade vergoed krijgen, tenzij er sprake is van overmacht. Wanneer het ongeval een andere oorzaak heeft, zoals een slecht onderhouden weg, kan de wegbeheerder aansprakelijk zijn.

  • Als voetganger bent u kwetsbaar in het verkeer. Een ongeluk kan zorgen voor letsel dat uw dagelijks leven flink kan beïnvloeden. Wanneer een andere verkeersdeelnemer (gedeeltelijk) aansprakelijk is, kunt u uw schade vergoed krijgen (door zijn verzekeraar). Als voetganger heeft u extra rechtsbescherming, omdat u valt onder de categorie 'zwakke verkeersdeelnemers'. Dat betekent dat gemotoriseerde verkeersdeelnemers bijna altijd aansprakelijk zijn. Zelfs als u schuld heeft aan het ongeval kunt u 50% van uw letselschade vergoed krijgen, tenzij er sprake is van overmacht. Wanneer het ongeval een andere oorzaak heeft, zoals een slecht onderhouden stoep, kan de wegbeheerder aansprakelijk zijn.

Andere
ongevallen

  • Een ongeluk op het werk kan uw leven flink veranderen. Denk aan een val van een steiger of een ladder, uitglijden of een fout met machines. Wist u dat werkgevers volgens de wet een zorgplicht hebben om voor een veilige werkomgeving te zorgen? Als een werkgever hierin tekortschiet, is hij bijna altijd aansprakelijk voor de schade. Meestal is uw werkgever hiervoor verzekerd.

  • Een fout van een arts of andere zorgverlener kan uw gezondheid ernstig schaden. Of het nu gaat om een verkeerde diagnose, een verkeerd voorgeschreven medicijn of een fout tijdens een operatie, zorgverleners zijn verplicht zorgvuldig te handelen. Bij nalatigheid kunt u aanspraak maken op een schadevergoeding. Als lid van de Werkgroep Artsen Advocaten (WAA) heb ik de juiste ervaring om een medische fout aan te tonen en een passende vergoeding te regelen, waarbij ik kan samenwerken met medisch deskundigen om uw zaak te versterken.

  • Een ongeluk met een dier, zoals een beet van een hond of een trap van een paard, kan letsel en kosten veroorzaken. Volgens de wet is de eigenaar of de bezitter van het dier meestal aansprakelijk, ook als het gedrag van het dier onverwacht was.

  • Een ongeluk veroorzaakt door een kind kan vervelende gevolgen hebben, zoals letsel of schade aan uw eigendommen. Wist u dat ouders of verzorgers volgens de wet aansprakelijk zijn voor kinderen tot 14 jaar? Voor kinderen van 14 tot 16 jaar zijn de ouders alleen aansprakelijk als zij het kind hadden kunnen weerhouden. Kinderen ouder van 16 jaar of ouder zijn zelf aansprakelijk. De schade wordt vergoed door de aansprakelijkheidsverzekeraar (mits afgesloten).

  • Een ongeluk in de bus, trein of tram kan zomaar gebeuren, bijvoorbeeld door een harde remactie of een aanrijding. Vervoersbedrijven hebben een zorgplicht volgens de wet en moeten zorgen voor een veilige reis. Als deze zorgplicht wordt geschonden, kunt u hen aansprakelijk stellen.

  • Een ongeluk tijdens uw vakantie kan een leuke tijd snel veranderen in een stressvolle situatie. Wanneer de accommodatie-eigenaar of reisorganisatie nalatig is geweest, kunt u hen aansprakelijk stellen. Ik help u om te bepalen wie aansprakelijk is, zowel in Nederland als in het buitenland.

Bel of mail mij vandaag nog, geheel vrijblijvend